Besparen op uw gasrekening

Iedere inwoner van Nederland houdt van de woorden:

 • korting;
 • besparen;
 • en gratis.

Vaak worden deze woorden gebruikt bij winkels en abonnementen, echter nooit door de gasleverancier. Daarom word het tijd dat wij u korting gaan geven op deze rekening, korting tot wel 100%.

Waarom korting

Iedereen wil van nature geld besparen zodat men dat wat ze overhouden op een andere manier kunnen besteden, of om simpelweg te sparen voor een grote investering. Daarom willen we korting op onze gasrekening. Helaas geeft de leverancier deze korting niet, maar geeft u uzelf korting. Dit doet u door te besparen op uw gasrekening. Hier hebben we het niet over het aandoen van een dikke trui en de thermostaat een graad lager zetten (alhoewel dit natuurlijk ook werkt 😉 ).

Hoe

Door de huidige gekte op de gasmarkt stijgen de prijzen de pan uit. De prijs heeft zelfs een nieuwe record gehaald van €1,62 per m3 terwijl de prijs normaal rond de €0,20 per m3 zat. Daarnaast heeft de overheid besloten om de belasting op gas per 1 januari 2022 per m3 te verhogen. Hierdoor wordt uw gasrekening alleen maar duurder en wordt korting of een alternatief voor verwarmen op gas alsmaar interessanter.

Nu vraagt u zich natuurlijk af hoe u deze korting krijgt. Dit is op meerdere manieren mogelijk:

 • u kunt onder anderen (betere) isolatie toebrengen aan uw pand;
 • gaan verwarmen met een warmtepomp;
 • zonneboilers toepassen;
 • of met een andere elektrische oplossing verwarming zoals infrarood.
Isolatie

Met isolatie is een flinke korting te behalen; vooral wanneer dit wordt gecombineerd met een van de duurzaamheidssubsidies . Er zijn veel aspecten aan een gebouw die geïsoleerd kunnen worden, denk aan de:

 • vloer – bespaart tot 15 – 20%;
 • gevel – bespaart tot 15 – 30%;
 • ramen – bespaart tot 20%;
 • dak – bespaart tot 30%;

Naast dat warme- en koele lucht het pand minder snel verlaat zorgt dit voor een comfortabeler binnenklimaat zonder schommelingen in temperatuur, ook reduceert u de CO2-uitstoot waarmee klimaatverandering wordt tegengegaan.

Maar het belangrijkste is natuurlijk dat u hiermee bespaard op uw gasrekening. 💰

Warmtepomp

Waar de gasprijs extra wordt belast gaat de prijs van stroom naar beneden. Dit gebeurt mede om alternatieve manieren van verwarmen met elektriciteit nog aantrekkelijker te maken. Een warmtepomp is een van de alternatieve manieren. Warmtepompen komen vandaag de dag met een gunstige terugverdientijd en elimineren de gasrekening volledig. Hierdoor heeft u geen last meer van de stijgende gasprijzen. Wanneer een warmtepomp wordt geïnstalleerd in combinatie met zonnepanelen bent u straks ook van de energierekening af, hiermee slaat u twee vliegen in 1 klap.

Ook voor de warmtepomp zijn er duurzaamheidssubsidies .

Uitrekenen hoeveel korting u ontvangt!

Bereken wat deze kortingen voor u betekenen- en ga direct aan de slag. Neem contact met ons op!

Kies voor duurzame energietransitie

Doe de verduurzamingscheck online