Subsidie voor de verduurzaming van uw bedrijfspand

Nederland geeft een hoge prioriteit aan het verduurzamen van gevestigde bedrijven. Ondernemers zien het belang van verduurzaming en dragen hier graag hun steentje aan bij, maar helaas blijkt dat veel ondernemers tijd noch geld hebben om hun pand(en) goed te verduurzamen.

Daarom biedt de overheid verschillende subsidies aan. Deze subsidies maken het makkelijker voor u als ondernemer om uw bedrijfspand te verduurzamen.

Welke vormen van subsidie zijn er voor uw bedrijf?

De overheid biedt twee verschillende mogelijkheden aan, het gaat hier om: een fiscaal voordeel en een werkelijke subsidie. Met een fiscaal voordeel geniet u een extra aftrekpost op de vennootschaps- of inkomstenbelasting. Met een subsidie ontvangt u werkelijk geld op uw rekening.

Welke subsidies zijn er voor het verduurzamen van een bedrijf?

SVM

De subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) geeft ondernemers de kans om zich goed te laten adviseren. Met deze subsidie wordt er tot 80% van de kosten vergoedt die u heeft gemaakt voor: energieadvies op maat; begeleiding tijdens het verduurzamingstraject; en het aanvragen van subsidies.

SDE++

De Stimulering Duurzame Energieproductie en klimaattransitie (SDE++) geeft u een vergoeding voor de hernieuwbare energie die u opwekt met bijvoorbeeld zonnepanelen. Ook wordt er een vergoeding gegeven voor technieken die:

  • hernieuwbare elektriciteit opwekken;
  • hernieuwbare warmte (WKK) opwekken;
  • hernieuwbaar gas opwekken;
  • CO2-arme warmte produceren;
  • CO2-arme productie.

ISDE

Bent u een ondernemer met een kleinverbruik aansluiting en gaat u investeren in een:

  • zonneboiler;
  • warmtepomp;
  • aansluiting op een warmtenet;
  • kleinschalige windturbines;

Dan komt u in aanmerking voor de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE).

EIA

Met de Energie-investeringsaftrek (EIA) kunt u voordelig investeren in CO2-reductie, energiezuinige technieken en duurzame energie. Met de EIA kunt u tot 45,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.

KIA

Kleinschaligheids-investeringsaftrek (KIA) hiermee kunt u ook een deel van uw investering aftrekken van de fiscale winst. U kunt tot maximaal 28% van de investeringskosten aftrekken.

MIA

De Milieu-investeringaftrek (MIA) is sinds 2022 aangepast. Ondernemers zoals u kunnen nu genieten van een hoger voordeel. Dit voordeel loopt op tot 45%. U kunt uw investeringskosten aftrekken van de fiscale winst wanneer u investeert in: isolatie, energiezuinige apparaten of andere milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen.

Lees meer over de veranderingen in de MIA.

VAMIL

Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL) kent dezelfde eisen als de MIA, maar hiermee kunt u 75% van de investeringskosten afschrijven. Dit kan op een moment naar keuze en levert een liquiditeits- en rentevoordeel.

SUVIS voor scholen

Er is een tijdelijk subsidie waarmee scholen hun binnenklimaat kunnen verbeteren. De Specifieke uitkering ventilatie in scholen (SUVIS) vergoedt maximaal 30% van de gemaakte kosten die nodig zijn voor het verbeteren van het binnenklimaat.

Subsidie aanvragen voor uw bedrijf

Wilt u graag voordelig investeren in uw bedrijf maar weet u niet welke subsidie u nodig heeft, of wilt u nagenoeg kosteloos energieadvies op maat met de SVM subsidie? Dan helpen wij uw onderneming graag verder. We plannen kosteloos een afspraak in en kijken samen wat uw wensen zijn en hoe zo voordelig en toch efficiënt mogelijk verduurzaamd.

Neemt u dan contact met ons op via: 06 224 19 887; mailen mag ook naar info@justlookforward.com. We spreken u graag!

Kies voor duurzame energietransitie

Doe de verduurzamingscheck online