Samen zorgen we voor een duurzame toekomst van uw bedrijf

De meeste ondernemers en CEO’s kunnen zich niet bezig houden met verduurzaming en energietransitie door simpel tijd gebrek. Jammer! Ze laten hierdoor grote kansen op besparing of zelfs verdienmodellen liggen. Maarja, Logisch is het wel. Door de dagelijkse taken is het niet mogelijk om alle ontwikkelingen in de markt goed in de gaten te houden. Daarom is het fijn om een partij aan uw zijde te hebben die het als hun plicht ziet hun klanten van de beste adviezen op dit gebied te voorzien.

Verduurzamen is  wat ons betreft een dienst die niet begint of stopt bij het leggen van zonnepanelen op uw dak. 

De stappen die doorlopen dienen te worden:

Stap 1. Doelstellingen en planningen maken

Door uw doelen concreet te maken en hier een haalbare planning aan te hangen ontstaat er rust op dit vlak. U weet hierdoor exact wat u wilt en wanneer dit wordt uitgevoerd. Om deze stap uit te voeren adviseren wij u eerst te kijken of er verplichtingen op dit gebied vanuit de overheid op u van toepassing zijn. Denk hierbij aan de EED audit, de informatieplicht, of het energielabel voor kantoren na 2023.

Stap 2. Financiën concretiseren

Om ervoor te zorgen dat uw rendement op uw investering zo hoog mogelijk is adviseren wij om te kijken hoe u de initiële investering kunt drukken. Dit doet u voornamelijk door te kijken naar de financiering en subsidiemogelijkheden. Onze ervaring leert ons dat de kosten die u nu betaald aan uw energieleverancier hoger zijn dan de kosten die u na verduurzaming maandelijks onder aan de streep betaald.

Stap 3. Uitvoering

In deze stap gaat u zien hoe de theoretische materie van de vorige stappen perfect in de praktijk werken. Hierbij is het belangrijk dat bij een complexer project de individuele onderaannemers goed met elkaar communiceren. Wij adviseren hier een projectmanager op te zetten die de markt kent en de randvoorwaarden van de individuele producten goed kan beoordelen. Zo komt u nooit achteraf voor verassingen te staan.

Stap 4. Service

Nadat alle technieken werkend zijn opgeleverd begint het duurzame onderhoud van de systemen genaamd service. Om ervoor te zorgen dat uw technieken zo lang mogelijk optimaal blijven functioneren is het belangrijk om periodiek onderhoud uit te voeren. Wij adviseren hierin om een onafhankelijke partij hiervoor te vragen. Hierdoor voorkom je de slager die zijn eigen vlees keurt.

FORWARD kan bovenstaande stappen voor u uitvoeren en zorgen dat u zich kunt bezighouden met uw dagelijkse taken. Zo doet iedereen waar hij of zij goed in is en zorgen wij samen voor een duurzame toekomst van uw bedrijf.

Kies voor duurzame energietransitie

Doe de verduurzamingscheck online