3 redenen waarom we niet
verduurzamen

Er gaat bijna geen dag voorbij of duurzaamheid is wel in het nieuws. Iedereen is er mee bezig. Je twijfelt. Is dit de volgende hype die voorbij komt? Waait het weer over? Of moet je er nu echt mee aan de slag? De buurman heeft inmiddels zonnepanelen en houdt maar niet op over de subsidie die hij daarvoor kreeg. Hij snapt niet waarom jij nog geen zonnepanelen hebt. Jij twijfelt, je wil de juiste keuze maken. En je hebt meer te doen dus ook geen tijd om het uit te zoeken.

Het is niet dat je het niet geprobeerd hebt. Er is al een keer een adviseur langs geweest met een energiescan. Daar kwamen best wat interessante opties uit. Toen je zei laten we aan de slag gaan aarzelde de adviseur. Voor hem was de energiescan het eindproduct. Hij wist niet zeker of zijn berekening precies aansloot bij de daadwerkelijke situatie in jouw bedrijf. Daarvoor moest je een leverancier hebben. Op de vraag welke leverancier had de adviseur geen antwoord.

Dus heb je contact opgenomen met de elektricien om de hoek. Die kon ook wel zonnepanelen leveren. Wel vervelend dat de offerte vervolgens weer fors duurder uitvalt dan in de energiescan was berekend. Op jouw vraag hoe dat kan was het antwoord dat dit systeem beter was in verband met de schaduw op jouw pand. Ten einde raad geef je de leverancier je vertrouwen en ga je akkoord met de offerte.

Eindelijk resultaat, de zon schijnt en jij wekt je eigen elektriciteit op. Dat wordt verrekend met je eigen verbruik. Dat kon met een regeling van de overheid is je verteld. Maar wat zie je de volgende dag tot je verbazing op het nieuws. Die regeling wordt over een paar jaar vervangen door een andere regeling. Het begint je alweer te kriebelen. Haal je de berekende terugverdientijd nog? Wat een gedoe levert die verduurzaming je op.

Klinkt een of meerdere van deze redenen herkenbaar? Duurzaamheid en de energietransitie hoeft niet moeilijk te zijn maar wordt vaak wel zo ervaren. FORWARD helpt hierbij. Wilt u weten hoe? Neem contact op, wij komen graag in gesprek om een oplossing te vinden voor uw vraag.

Lees meer over:

Kies voor duurzame energietransitie

Doe de verduurzamingscheck online