Waarom een laadpaal voor uw bedrijf?

U wil toch niet dat uw bedrijf voor paal staat en bekend is als het bedrijf waar bezoekers hun elektrische auto niet kunnen opladen? Veel bedrijven hebben vandaag de dag een laadpaal op hun parkeerterrein om klanten en werknemers te voorzien in hun laadbehoeften. Dit zorgt voor tevreden gebruikers en zelfs een mogelijkheid om geld te verdienen.

Om meer te weten over de kosten en mogelijkheden van laadpalen kunt u verder lezen.

Waarom een laadpaal voor bedrijven

  1. Service

De laadpaal is een vorm van service voor klanten met een (deels) elektrische auto. U maakt het ze mogelijk om tijdens het bezoek de auto te voorzien van stroom.

  1. Groene uitstraling

Een duurzaam bedrijfsimago is ontzettend belangrijk. De meeste ondernemers realiseren zich dit gelukkig. Een laadpaal voor de deur maakt direct zichtbaar dat uw bedrijf duurzame mobiliteit belangrijk vindt. Daarnaast moedigt het werknemers aan ook elektrische te rijden.

  1. Geld verdienen met een laadpaal

Door het laden van elektrische auto’s gaat de energiemeter natuurlijk draaien. Dit betekent niet direct dat een laadpaal geld kost. De aanbieder bepaalt namelijk zelf wat de gebruiker betaald voor het laden. Het laadtarief is namelijk door u zelf in te stellen, u kunt dus verdienen aan de laadpaal.

  1. Voordelig investeren

Wanneer een laadpaal zakelijk wordt aangeschaft zijn er verschillende fiscale voordelen. Zo is er:

  • de Milieu Investeringsaftrek (MIA): hiermee kunt u tot 45% van het investeringsbedrag in mindering brengen op de fiscale winst;
  • de Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): investeringen kunnen tot 75% worden afgetrokken, op een zelfgekozen fiscaal moment;
  • en de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen.

En door het aanpassen van het laadtarief verdient u de investering in een handomdraai terug

  1. Verplicht

Gebouwen die ingrijpend gerenoveerd worden met 10 of meer parkeerplaatsen moeten tenminste 1 laadpaal aanbieden. Daarnaast is men verplicht alvast leiding werk aan te leggen voor laadpalen voor 1 op de 5 parkeervakken.

Vanaf 2025 is het voor bedrijven met meer dan 20 parkeervakken hoe dan ook verplicht om per 20 vakken 1 laadpaal aan te bieden.

  1. Geen gedoe

Er worden jaarlijks vele laadpalen geïnstalleerd waarbij een duurzaamheidsadviseur heeft uitgezocht aan welke wet- en regelgeving een bedrijf moet voldoen, alsook welk laadpaal en installateur het beste bij een bedrijf past. FORWARD heeft duurzaamheidsadviseurs. Door er een te benaderen voorkomt u dat u later spijt heeft van uw beslissing. Neem contact met ons op.

Kies voor duurzame energietransitie

Doe de verduurzamingscheck online