EED Energie Audit voor uw kantoorpand(en)

Heeft uw bedrijf een jaaromzet van meer dan €50 miljoen én een balanstotaal van meer dan €46 miljoen of meer dan 250 FTE in dienst dan bent u verplicht een EED audit uit te voeren.

Voor de EED dient u de energiestromen binnen de onderneming in kaart te brengen en te rapporteren bij het RVO. Hierbij is het verplicht passende maatregelen op te nemen die het energieverbruik van uw kantoorpand(en) reduceert.

Het doel van een EED audit

De EED audit is een verplichting die voortkomt uit de Europese Energie-Efficiency Richtlijn (EED). Het doel ervan is om bedrijven en instellingen bewust te maken van hun energieverbruik én van de mogelijkheden om energie te besparen en te verduurzamen. Deze EED audit voeren wij uit en dienen wij voor u in bij het bevoegd gezag zodat u hier geen omkijken naar heeft. We gaan met u in gesprek en borduren voort op documentatie en informatie die u al heeft liggen. Zo komen we tot een audit die perfect past bij uw wensen

Wat staat er precies in een EED audit?

De EED energie audit geeft een gedetailleerd overzicht van alle energiestromen binnen de onderneming. Ook geeft de EED audit inzicht in de mogelijke besparingsmaatregelen en de te verwachten effecten daarvan. Het gaat hier onder andere om het energieverbruik van gebouwen, industriële processen en installaties, inclusief het vervoer en de warmte. Zo heeft u een concreet plan om uw bedrijf efficiënter met energie om te laten gaan.

Plan van aanpak EED energie audit 

Wij vragen bij u alle relevante informatie op om de EED  audit volledig voor u te verzorgen. Op basis van deze informatie vragen we tijdens de intakegesprekken door naar de huidige situatie en uw verduurzamingsplannen. Wij gaan graag in gesprek met de relevante stakeholders. Hierdoor kunnen wij efficiënt en effectief een opname verrichten van de gebouwen en installaties. De uitkomst verwerken wij in een overzichtelijk verslag en leveren wij voor u in bij het RVO. Zij toetsen het geheel en keuren dit vervolgens goed.

Ons stappenplan 

 • Informatie opvragen
 • Locaties bezoeken
 • Data analyseren en verwerken in vestiging- en concernrapporten
 • Opleveren van het eindrapport
 • Indienen van het eindrapport bij het RVO

Offerteaanvraag

Laat hieronder uw gegevens achter. Wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

  Voor het uitvoeren van de EED audit hanteren wij een vanaf prijs van: €1.680,- per locatie. Wij gaan er bij deze prijs vanuit dat alle relevante data die nodig is om de audit uit te voeren beschikbaar voor ons is. Uitgebreid onderzoek in de energiestromen zorgt voor een meerprijs op basis van ons uurtarief van €85,00 per uur.

  Tevreden klanten aan het woord

  ”FORWARD heeft mij geholpen om ons bedrijf zo duurzaam mogelijk te maken. Zelf hebben wij daar de kennis niet voor in huis.”

  Cor van den Heuvel, Zorgboerderij De Lindenhoeve

  ”Een duidelijk antwoord op de vraag hoe wij ons pand zouden kunnen verduurzamen door middel van het toepassen van LED-verlichting, en het zorgen voor passende aanbiedingen van installateurs.”

  Jeroen Krijgsman, Bureau Overwater

  ”FORWARD heeft voor ons het offerte traject geregeld voor de installatie van laadpalen en is betrokken bij de uitvoering. De samenwerking is prima verlopen met dit jonge enthousiaste bedrijf.”

  Rob Meinema, Bedrijvencentrum Groenestraat

  ”FORWARD heeft mij ontzorgd bij de aanvraag van een energielabel voor mijn kantoorpand.”

  Gijsbertus van der Zande, Vastgoedeigenaar

  ”FORWARD was de initiator voor het opstarten van een duurzaam bedrijventerrein.”

  Directeur, Ontwikkelingsmaatschappij

  ”FORWARD heeft ons ontzorgd.”

  Directeur, Aannemingsbedrijf

  ”We hebben inmiddels bij een zorginstelling een eerste succesvolle samenwerking met FORWARD tot stand gebracht. De professionele inzet alsook de brede kennis en ervaring tijdens deze samenwerking maken dat we FORWARD energietransitie warm aan u kunnen aanbevelen.”

  Wim van Elk, Maxxino

  Wat wij u bieden

  • 1 aanspreekpunt
  • Minimaal papierwerk
  • Een plan op maat voor uw verduurzaming
  • Zo voldoet u aan uw wettelijke verplichtingen en heeft u een helder plan voor de toekomst.

  Van A tot Z ontzorgt

  Bij FORWARD houdt het niet op bij het indienen van de EED audit. De EED audit geeft u een gedetailleerd plan om uw verduurzamingsplannen te realiseren.  Wij kunnen dit traject voor u begeleiden en uitvoeren zodat u 1 aanspreekpunt heeft voor al uw energie gerelateerde vragen.

     100% onafhankelijk

  Wij geven advies waarbij enkel úw belang voorop staat, en waarop niemand anders invloed heeft. 

     Écht rendement

  Wij voeren enkel projecten uit waarvan we zeker zijn dat het u wat oplevert. 

     Volledige ontzorging

  Wij ontzorgen van A tot Z, zodat u zich kunt blijven focussen op uw core business. 

     Top installateurs

  Alleen competente partijen met kwalitatieve producten komen door onze selectieprocedure heen. 

     Duidelijk

  Geen technisch gedoe maar concreet advies, in heldere taal met meetbare resultaten.

     M.V.O.

  Samen creëren we een schoner bedrijf met een duurzaam imago.

  Kies voor duurzame energietransitie

  Doe de verduurzamingscheck online