EED Energie Audit voor onderwijsinstellingen

Wilt u een Energie Audit laten uitvoeren voor uw onderwijsinstelling? Dan helpt FORWARD u graag verder.

Bent u verplicht tot uitvoeren

De EED audit kan een vervelende en tijdrovende klus zijn, het is daarom handig om vooraf zeker te hebben of uw onderwijsinstelling verplicht is. Dit controleren we tijdens het intake gesprek maar vooraf kunt u dit zelf al kort checken. U bent namelijk verplicht wanneer:

 • U 250 FTE of meer, inclusief deelneming van of in partnerondernemingen en verbonden ondernemingen;
 • of u een jaaromzet van meer dan € 50 miljoen én een jaarlijkse balanstotaal van meer dan €43 miljoen, inclusief deelneming van of in partner ondernemen en verbonden ondernemingen.

Tenzij u op een alternatieve manier invulling geeft aan de Energie-auditplicht. Het gaat om:

 • ondernemingen die een Europees of internationaal gecertificeerd energiebeheersysteem toepassen, om precies te zijn ISO 50001 of ISO 14001 in combinatie met ISO 14051. Dergelijke ondernemingen voeren immers al een energie-audit uit;
 • bedrijven met een keurmerk dat door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat erkend is. Dit keurmerk moet betrekking hebben op de gehele onderneming.

Wat houdt een EED audit in?

Wanneer u verplicht bent dan gaan wij het u zo gemakkelijk mogelijk maken. Want voor deze verplichting dient u een gedetailleerd overzicht te geven van alle energiestromen binnen de onderneming. Ook dient de EED audit inzicht te geven in de mogelijke besparingsmaatregelen en de te verwachten effecten daarvan. Het gaat hier onder andere om het energieverbruik van gebouwen, industriële processen en installaties, inclusief het vervoer en de warmte. Om zo tot een concreet plan te komen om uw bedrijf efficiënter met energie om te laten gaan en de CO2-uitstoot te reduceren.

Hoe we het gemakkelijk maken

Gelukkig hoeft u dit niet allemaal zelf te doen en kunnen wij dit voor u uit handen nemen. Wij vragen bij u alle relevante informatie op om de EED  audit volledig voor u te verzorgen. Op basis van deze informatie vragen we tijdens de intakegesprekken door naar de huidige situatie en uw verduurzamingsplannen. Wij gaan graag in gesprek met de relevante stakeholders. Hierdoor kunnen wij efficiënt en effectief een opname verrichten van de gebouwen en installaties. De uitkomst verwerken wij in een overzichtelijk verslag en leveren wij voor u in bij het RVO. Zij toetsen het geheel en keuren dit vervolgens goed.

Plan van aanpak EED energie audit 

Wij vragen bij u alle relevante informatie op om de EED  audit volledig voor u te verzorgen. Op basis van deze informatie vragen we tijdens de intakegesprekken door naar de huidige situatie en uw verduurzamingsplannen. Wij gaan graag in gesprek met de relevante stakeholders. Hierdoor kunnen wij efficiënt en effectief een opname verrichten van de gebouwen en installaties. De uitkomst verwerken wij in een overzichtelijk verslag en leveren wij voor u in bij het RVO. Zij toetsen het geheel en keuren dit vervolgens goed.

Ons stappenplan 

 • Informatie opvragen
 • Locaties bezoeken
 • Data analyseren en verwerken in vestiging- en concernrapporten
 • Opleveren van het eindrapport
 • Indienen van het eindrapport bij het RVO

Offerteaanvraag

Laat hieronder uw gegevens achter. Wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

  Voor het uitvoeren van de EED audit hanteren wij een vanaf prijs van: €1.680,- per locatie. Wij gaan er bij deze prijs vanuit dat alle relevante data die nodig is om de audit uit te voeren beschikbaar voor ons is. Uitgebreid onderzoek in de energiestromen zorgt voor een meerprijs op basis van ons uurtarief van €85,00 per uur.

  Tevreden klanten aan het woord

  ”FORWARD heeft mij geholpen om ons bedrijf zo duurzaam mogelijk te maken. Zelf hebben wij daar de kennis niet voor in huis.”

  Cor van den Heuvel, Zorgboerderij De Lindenhoeve

  ”Een duidelijk antwoord op de vraag hoe wij ons pand zouden kunnen verduurzamen door middel van het toepassen van LED-verlichting, en het zorgen voor passende aanbiedingen van installateurs.”

  Jeroen Krijgsman, Bureau Overwater

  ”FORWARD heeft voor ons het offerte traject geregeld voor de installatie van laadpalen en is betrokken bij de uitvoering. De samenwerking is prima verlopen met dit jonge enthousiaste bedrijf.”

  Rob Meinema, Bedrijvencentrum Groenestraat

  ”FORWARD heeft mij ontzorgd bij de aanvraag van een energielabel voor mijn kantoorpand.”

  Gijsbertus van der Zande, Vastgoedeigenaar

  ”FORWARD was de initiator voor het opstarten van een duurzaam bedrijventerrein.”

  Directeur, Ontwikkelingsmaatschappij

  ”FORWARD heeft ons ontzorgd.”

  Directeur, Aannemingsbedrijf

  ”We hebben inmiddels bij een zorginstelling een eerste succesvolle samenwerking met FORWARD tot stand gebracht. De professionele inzet alsook de brede kennis en ervaring tijdens deze samenwerking maken dat we FORWARD energietransitie warm aan u kunnen aanbevelen.”

  Wim van Elk, Maxxino

  Wat wij u bieden

  • 1 aanspreekpunt
  • Minimaal papierwerk
  • Een plan op maat voor uw verduurzaming
  • Zo voldoet u aan uw wettelijke verplichtingen en heeft u een helder plan voor de toekomst.

  Van A tot Z ontzorgt

  Bij FORWARD houdt het niet op bij het indienen van de EED audit. De EED audit geeft u een gedetailleerd plan om uw verduurzamingsplannen te realiseren.  Wij kunnen dit traject voor u begeleiden en uitvoeren zodat u 1 aanspreekpunt heeft voor al uw energie gerelateerde vragen.

     100% onafhankelijk

  Wij geven advies waarbij enkel úw belang voorop staat, en waarop niemand anders invloed heeft. 

     Écht rendement

  Wij voeren enkel projecten uit waarvan we zeker zijn dat het u wat oplevert. 

     Volledige ontzorging

  Wij ontzorgen van A tot Z, zodat u zich kunt blijven focussen op uw core business. 

     Top installateurs

  Alleen competente partijen met kwalitatieve producten komen door onze selectieprocedure heen. 

     Duidelijk

  Geen technisch gedoe maar concreet advies, in heldere taal met meetbare resultaten.

     M.V.O.

  Samen creëren we een schoner bedrijf met een duurzaam imago.

  Kies voor duurzame energietransitie

  Doe de verduurzamingscheck online