Waarom elektrisch rijden winstgevend is voor uw onderneming

Elektrisch rijden wint in Nederland steeds meer aan populariteit. De bezwaren die men had lijken langzaam te verdwijnen en er komen steeds meer nieuwe en mooie elektrische auto’s bij.  Maar waarom gaan we elektrisch rijden en levert het ook nog iets op voor een bedrijf?

De voordelen van elektrisch rijden

Elektrisch rijden is hot en het lijkt erop dat we straks niet meer anders mogen door de maatregelen van de overheid. Maar waarom zou men elektrisch willen rijden?

Naast dat het een geweldig gevoel is om direct vermogen te hebben zonder afhankelijk te zijn van een bepaald toerental is het ook een stuk milieuvriendelijke dan de traditionele auto. Wanneer men oplaadt met groene elektriciteit stoot het voertuig namelijk geen CO2 uit. Daarnaast is rijden op elektriciteit veel voordeliger, vooral nu de benzineprijzen tot een record hoogte stijgen en wanneer een onderneming zelf duurzame stroom opwekt rijdt de vloot praktisch gratis. Daar komt nog bij dat men steeds vaker kiest voor duurzame producten en diensten. Met een elektrisch wagenpark krijgt een onderneming een groen (duurzaam) imago waardoor de klandizie toeneemt.

Waarom wilde men eerst niet?

Er waren eerder nog bezwaren van mensen die niet elektrisch wilde gaan rijden, hieronder zetten we ze op een rijtje.

  • Het korte bereik van een elektrische auto: In 2016 had een elektrische auto een actieradius van 250 – 300 kilometer, iets wat daarna al snel opliep naar 400 – 500 km en wat in 2021 al vaker richting de 600 km gaat. Daarnaast zijn er steeds meer laadpalen bij bedrijven en op straat waardoor de auto tussen afspraken door makkelijk wordt opgeladen.
  • De hoge aanschafprijs: elektrische auto’s hadden op het begin een veel hogere aanschafprijs en ook vandaag de dag ligt deze vaak hoger dan de diesel of benzine variant. Maar omdat men bespaart op brandstof en onderhoudt compenseert dit de aanschafprijs. Onderhoud is een stuk voordeliger gezien een elektrische auto minder onderdelen heeft, een benzine motor heeft bijvoorbeeld 2000 onderdelen in vergelijking tot de 200 van een elektrische auto. Dat zorgt niet alleen voor minder slijtende onderdelen maar ook voor minder arbeidsuren omdat een elektrische motor minder complex is dan een traditionele motor.

Bent u al om?

Elektrisch rijden is vandaag de dag in veel opzichten dus erg aantrekkelijk voor een onderneming. Het bespaard kosten en zorgt voor een duurzaam bedrijfsimago. Heeft u al een plan om de bedrijfsvloot te voorzien van elektrische auto’s en het parkeerterrein van laadpalen?

Nog zoiets laadpalen voor bedrijven kunnen als verdienmodel worden gebruikt gezien de eigenaar zelf de laadprijs bepaalt voor bezoekers/gebruikers. Straks heeft u er dus nog een extra inkomstenbron bij: een elektrische tankstation.

Neem contact op met een van onze duurzaamheidsadviseurs die met u bespreken welke winst er valt te behalen voor uw onderneming.

Kies voor duurzame energietransitie

Doe de verduurzamingscheck online